Wellness élmény otthonra

Ön is szereti a wellness nyújtotta élményeket? Szívesen lazul el egy pezsgőfürdőben, viszont kényelmetlenül érzi magát idegenek környezetében?

Wellness élmény otthonra

Mi tudjuk a megoldást! Telepítsen jakuzzit egyenesen az otthonába és élvezze az év bármely napján azokkal a személyekkel megosztva, akiket igazán szeret. A mai világban már egyszerűen wellnesst teremthet otthonába. A következő sorokban pár gondolatot szeretnénk megosztani Önökkel, melyekre érdemes odafigyelni vásárlás előtt.

Mire figyeljen vásárlás előtt?

A piacon több gyártó is kínálja termékeit, melyek  típusonként eltérnek egymástól. Érdemes alaposan utána járni a lehető legtöbb tulajdonságnak vásárlás előtt, ugyanis előfordulhat, hogy a különbségeket csak a használat során veszi észre. Ezek a tulajdonságok akár negatív hatással is bírhatnak. Javasolt 2-3 gyártót összehasonlítani, szerkezet, gépészet, garancia és együttműködés szempontjából.

Mindezek mellett megfontolandó az is, hogy valójában hányan használnák és milyen masszázsélményt szeretnének elérni. Itt hozzátennénk egy gondolatot, mellyel sokan nincsenek tisztában. A masszázsélményt nem a fúvókák száma határozza meg. Ha intenzívebb masszázsra vágynak, érdemes egy több motoros típust választani. Az, hogy hányan használnák átlagosan lényegesen fontos kérdés lehet. Ha csak a párjával szeretne meghitt pillanatokat varázsolni, akkor elegendő egy 2-3 személyes jakuzzit választani, mondjuk 1 fekvő 2 ülő, vagy 2 fekvő 1 ülőhelyes kivitelben. Ha esetleg a családjával és barátaival szeretné megosztani, akkor egy 5-6 fős modell lesz a megfelelő választás. 

 
Tény, hogy egyes modellek 5-6 főre lettek tervezve, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ennyien el is férnek kényelmesen benne. Lényeges különbség lehet, hogy egy 50 kg-os 160 cm alacsony hölgy használná a közel hasonló adottságú ismerőseivel, vagy egy 195 cm magas, közel 120 kg-os férfi ül bele a szintén hasonló testfelépítésű barátaival. A jakuzzik belső mérete literben van meghatározva, melyből következtetni lehet a férőhelyekre. A kisebb liter számú 5-6 férőhelyes jakuzzik leginkább 3 max 4 férőhelyesnek felelnek meg.

https://spaworks.hu/

Továbbá fontos a megfelelő helyet és áramkialakítást biztosítani kültéren és beltéren egyaránt. Beltérre telepítésnél fontosak a méretarányok, meggondolandó, hogy a már beépített nyílászárókon befér e a termék. Sajnos sokszor problémát okoz, hogy a méreteket nem veszik figyelembe, pedig ez jelentősen befolyásolhatja a választást.

Fontos előírás a jakuzzival egy térben lévő elektromos dugaszoló aljzatokhoz, hogy 60 cm- nél közelebb és 225 cm- nél alacsonyabban ezek nem helyezkedhetnek el.

Kültérre helyezésnél a megfelelő talajt biztosítani kell.

Mit is jelent ez? A termékek 300 akár 500 kg-ot is nyomhatnak, emellett még számolni kell a beletöltendő vízmennyiség súlyával is. Egyes termékekbe 900, illetve 1200 liter víz is belemegy. Tehát elhelyezésükhöz stabil talajra van szükség. Mindenképp legalább 10 cm vasalt betonra, vagy térkőre elhelyezendő, hogy a masszázsmedence ne tudjon megsüllyedni a későbbiekben sem. 

Ha födémre ( erkély, terasz, garázs fölé) szeretné helyezni, akkor mindenképp fontos egy statikus véleményét kikérni a helyszín biztonságos terhelhetőségéről. 

A jakuzzikat süllyeszteni is lehet, azonban itt is elengedhetetlen a stabil alap. Ilyen esetben a föld felfogására szükséges beton támfalat kiépíteni. A beton gödörbe helyezésnél fontos szempont az is, hogy a medence oldalburkolata megközelíthető, illetve leszedhető legyen, ehhez pedig oldalanként 50-60 cm hely szükséges. Ebben az esetben a víz elvezetéséről is gondoskodni kell.
 


A thermotető használata nem csak kültéren, beltéren is fontos szerepet tölt be! Nem csak a vízbe hulló piszoktól védi a jakuzzit, és nem csak a víz hőmérsékletének növelésére, megtartására szolgál. Beltéren is fontos szerepet játszik, hisz megvédi a plafont és a falakat a víz párolgásától, mely akár penészedést is okozhat. A thermotető mozgatását megkönnyítheti egy tető emelővel, melynek használata roppant egyszerű. Csak helyezze a masszázsmedence alá az emelőt, majd az emelőre a tetőt. Ezt követően már könnyen mozgathatja a tetőt akár fél kézzel is.

Kínálatunkban számos prémium típusú masszázsmedencét megtalál. Kültérre és beltérre egyaránt tudunk jakuzzit ajánlani. A betelepített masszázsmedencékhez több kiegészítőt is meg tud vásárolni nálunk, illetve a víz kezeléséhez is biztosítani tudjuk a megfelelő szereket/eszközöket.