Jakuzzik téliesítése

A jakuzzi egyik fő előnye, hogy az év minden napján használható. A jakuzziban ülve nézni a csillagokat egy meleg nyári estén szinte felülmúlhatatlan élmény, de gondoljunk csak egy hideg téli napra.

Jakuzzik téliesítése

Beülünk a meleg vízbe egy bögre forró teával vagy borral és onnan csodáljuk a hóesést, a téli tájat. Ha mégsem szeretnénk használni jakuzzinkat a tél folyamán, szükségünk lesz a jakuzzi téliesítésére. 

A jakuzzi téliesítése rendkívül fontos dolog, mivel ezzel a folyamattal megelőzhetjük a fagyás okozta károkat. Ilyenkor a medencét, a teljes csőhálózatot és a szivattyúkat is vízteleníteni kell, ezért a téliesítés nagy odafigyelést és szakértelmet igényel. Érdemes jól átgondolnunk, hogy szakembert hívunk, vagy mi magunk végezzük el ezt a folyamatot.

Gondoljunk csak egy kerti csapra. A rossz idő közeledtével kiengedjük belőle az összes vizet és szakszerűen elzárjuk azt. Ha nem téliesítenénk a csapot, az abban maradt víz megfagyna, ami szétnyomná a csövet. Ez történne a jakuzzi esetében is. Sokan azonban nem tudják, hogy a jakuzzi téliesítése nem merül ki ennyiben, hogy eltávolítjuk a vizet, ugyanis a látható és nem látható víz eltüntetése után szükséges a medence kitakarítása és a gépészet karbantartása is.  
 

A vizet nem csak fagypont alatt ajánlott eltávolítani, hanem akkor is, ha huzamosabb ideig nem használjuk azt. A nem használt, pangó víz ugyanis kitűnő táptalaj a baktériumok számára, így azok könnyen szaporodnak, ami következményekkel járhat a későbbi fürdőzőkre nézve.

Nem szeretné télre leengedni a jakuzzi vizét, hátha kedvet kap egy téli fürdőzéshez, de nem akarja a vizet folyamatosan fűteni? Állítsa alacsonyabb hőmérsékletre a jakuzzi vizét (12-15 fokra), így bármikor felfűtheti azt és eltölthetnek egy romantikus estét a csillagok alatt. Amennyiben hetekig, esetleg hónapokig nem használja jakuzziját, a vizet akkor is forgassa és vegyszerezze megfelelően.