Biztonságos minden nap jacuzzizni?

Jacuzzi használat

Jacuzzi

A masszázsmedence használatához nemigen létezik rossz időpont, és túlzásba sem nagyon lehet vinni, ezért ajánljuk a minden napos használatot. Egy hosszú nap után megmártózhat egy pezsgőfürdőben, amire szüksége van a kikapcsolódáshoz. A meleg, pezsgő víz olyan betegségek esetén is hasznos, mint az ízületi gyulladás, a hátfájás és a fibromyalgia, mivel enyhíti a fájdalmakat. 

Sok vásárló megkérdezi a jacuzzi-kereskedőket: „Használhatom minden nap egy pezsgőfürdőt?”  vásároláskor. A gyors válasz az, hogy a pezsgőfürdő mindennapi használata biztonságos. Természetesen figyelembe kell vennie az emberek bizonyos osztályaihoz kapcsolódó veszélyeket. Például a terhes nők és a szívbetegségben szenvedők nem biztos, hogy biztonságban vannak a pezsgőfürdőben. Ezenkívül a pezsgőfürdő mindennapi használata megköveteli a magas szintű higiéniát; ellenkező esetben fertőzéseknek teheti ki magát.

Vállalja, hogy naponta egyszer megmártózik a pezsgőfürdőben (vagy többször, ha úgy dönt). Ez számos egészségügyi előnnyel jár. Azért is érdemes, mert sok előnye a rendszeres használat mellett realizálódik. Valószínűleg a 10 napos kihívás teljesítése után még sokáig érezteti hatását.

A pezsgőfürdő rendszeres használatának előnyei

Amelyek személyenként eltérőek lehetnek., általános egészségi állapota és felhasználási módja nagymértékben meghatározza, milyen előnyökkel jár.

1/ Enyhíti a stresszt
A mindennapi pezsgőfürdő egyik legnyilvánvalóbb előnye, hogy képes enyhíteni a stresszt. A meleg víz nyugtató hatása és masszírozó hatása segíthet a fizikai, érzelmi és mentális stressz enyhítésében. Ezt a stresszoldó hatást finom zenével, gyenge világítással vagy aromaterápiával fokozhatja, ha kívánja.

2/ Ellazítja az izmokat
A felmelegített víz és a pezsgőfürdő fúvókáinak masszírozó hatása segíthet ellazítani és enyhíteni a feszült izmokat. Ez segíthet a fájdalmak enyhítésében. Edzés előtt áztassa magát egy pezsgőfürdőben, hogy csökkentse a sérülés kockázatát.

3/ Jobb alvás
Tanulmányok szerint   a pezsgőfürdő által nyújtott puszta ellazulás elegendő lehet a nyugodtabb elalváshoz. A passzív testmelegítést idős emberek álmatlanságának terápiájaként tesztelték, és kiderült, hogy a forró fürdő segít az embereknek mélyebben és pihentetőbben aludni.

4/ Fájdalomcsillapítás
A merev izmok, ízületek és inak ellazításával a pezsgőfürdőben való áztatás segíthet bizonyos típusú fájdalmak enyhítésében. Ha ízületi gyulladása van, a hő és a masszázsmozgás segíthet enyhíteni a merevség és a gyulladás okozta fájdalmat.

5/ A szív- és érrendszeri egészség javítása
A pezsgőfürdőben való pihenés növelheti és csökkentheti pulzusszámát és vérnyomását. A forró vízbe merítés (egy 2016-os tanulmány szerint  ) „erőteljesen” hatással lehet az érrendszerre és a vérnyomásra. A tanulmány szerint a passzív hőterápia segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri kockázatot és a halálozást, különösen azoknál, akik nem tudnak mozogni. Megbízható forrás szerint 10 perc pezsgőfürdőben eltöltött idő csökkentheti a vérnyomást, és valószínűleg biztonságos a legtöbb magas vérnyomásban szenvedő ember számára.

6/ Javítja az inzulinérzékenységet
Egyes kutatók szerint a rendszeres termálterápia, például a szauna vagy a forró fürdő javíthatja a csökkent inzulinérzékenységet, és előnyös lehet a cukorbetegség kezelésében.


Egy jól elkészített pezsgőfürdő, számos programozható hidroterápiás masszázs lehetőséggel és öntisztító technológiával bármikor élvezhető, és sokféle egészségügyi problémáján segíthet.

A megvásárolt jacuzzi minősége jelentős hatással lesz általános elégedettségére. Könnyen elveszítheti érdeklődését a jacuzzi mindennapos használata iránt, ha korlátozott masszírozási képességű, vagy nehezen tisztítható modellt vásárol. Gondosan válassza meg,azt is hogy hová helyezi a megvásárolt jacuzzit.Fontos a megfelelő védelem a széltől, naptól, hótól és a kíváncsi szomszédoktól. Ha mindezeket szemelőtt tartja vásárláskor, illetve a jacuzzi elhelyezésekor,akkor biztosra veheti, hogy hosszú éveken keresztül élvezheti majd a pezsgőfürdők használatának jótékony hatását.