Pályázat

Projekt azonosító szám: ÉMOP-1.1.1/FB-13-2014-0164

 

GYÁRTÁS

Gyártóbázis Szikszón

Cégünk az ÉMOP pályázatán járt sikerrel, ahol közel 60 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert egy szauna gyártó üzem megépítéséhez. Szauna üzemünkben a gyártás elindult.

Elsőként Magyarországon lapraszerelt, sorozatgyártásos, magyar infraszaunákat gyártunk, Szikszón.

Beruházásunkat az motiválta, hogy a magyarországi szauna piacon jelenleg túlnyomó részben csak egyedi gyártású és import szaunákat forgalmaznak, a kedvezőbb árfekvésű, sorozatgyártású termékek azonban hiányoznak. Ezt az űrt szeretnénk betölteni. Reményeink szerint így egyre több magyar családhoz el tud jutni az itt gyártott infra szaunákból, melyek márkaneve a SpaWorks új brandnévvel kerül bevezetésre. Várakozásaink szerint cégünk export növekedése lehetővé teszi majd, hogy külföldön is megismerjék termékeinket, ami a gyár bővítését eredményezheti és újabb munkahelyeket teremthet a város számára!  

Cégünk  megnyitotta új bemutató termét Budapesten, ahol wellness és spa termékeket, masszázsmedencéket, kádakat, zuhanykabinokat és  a Szikszón gyártott  infraszaunákat tekinthetik és vásárolhatják meg a leendő partnereink.
 
A megvalósítani kívánt projekt céljai

 • több funkciós gyártócsarnok kialakítása
  • 460 m2 szauna és wellness berendezéseket előállító asztalos üzem
  • 80 m2 irodatér
 • DG expert Kft. kutatás fejlesztési részlegének létrehozása

Korszerű és modern, hatékony energiafelhasználású gyártócsarnok létrehozása, üzemeltetése.

A gyártócsarnokban új munkahelyek teremtődnek. Elinduláskor 6-8 fő fizikai alkalmazott 1 vezetővel, később a szériák felfutásával további munkahelyek lehetségesek.

Szauna és szauna felszerelés gyártó asztalos termékei

 • infraszauna
 • gőzszauna
 • finn szauna
 • aromaszauna

szerkezeti egységek elkészítése egyedi termékkörben.

Sorozatgyártás keretein belül

 • infrakabin (2 különböző méretben, lakossági felhasználásra, mind a hazai, mind az Európai gazdasági övezet térségébe.)
 • Finn szauna sorozat termékei 3 eltérő méretben
 • Kombinált szauna 2 méretben

Piaci helyzet vizsgálata

SpaworksAz asztalos üzemmel hazai szinten egyedülálló méretű és kapacitású gyártósort hoztunk létre, amely a piaci igényeken túl, a külföldi felvevő piacokat kívánja megcélozni. A jelenlegi helyzetben kis egyéni vállalkozások által üzemeltetett asztalos műhelyekben készítenek egyedi termékeket. Célunk, hogy a nagy mennyiségben legyártásra került termékek a piacon alacsonyabb áru, de azonos, vagy magasabb minőségi mutatókkal rendelkező piaci termékként kerüljön a forgalmazókhoz és vásárlókhoz.

A piackutatásunkból is jól látható, hogy az elmúlt években a szauna eladási darabszámok csökkenek. Az egyedi gyártású kabinok esetében ez vagy stagnálást, vagy minimális értékesítési ár növekedést jelent. Mivel az egy darabra eső eladási ár nőtt, tehát kevesebb, de drágább kabint vásároltak. A kínai import esésének magyarázata a gyengülő minőség és a megnövekedett szállítási költség miatti áremelkedés. A célcsoportunk vásárlási szokásait tekintve a megnövekedett árak, már nem megfelelően vonzóak számukra. Ezt a piaci lehetőséget kihasználva, a hazai piacon tervezett értékesítésből származhat az egyik bevételi csatornánk.

A szauna gyártás lehetővé teszi a későbbiekben az egyedi termékek fejlesztését, dizájner stúdiók támogatását, ötleteik megvalósításában, hotelek, szállodák kreatív megoldásainak létrehozásában.

Saját fejlesztések

A fejlesztési részlegen történő projektek segítségével megalkotott termékek értékesítéséből származó bevételek, illetve a technológia értékesítése hozhat jelentős bevételt, mivel egyedi fejlesztésekről beszélünk. A kifejlesztett termékek felhasználhatósága, mind új gyártás, mind a már értékesítésre került termékek esetében beépíthetővé válik. A termékeink felhasználásával költséget lehet megtakarítani, funkciót lehet bővíteni az adott termékekben, valamint használatuk egyszerűbbé válik.

 

Egyedi szaunák - kérje árajánlatunkat!
Vásárlóink egyéni kívánságainak megfelelő finn és és infra szaunákat is kínálunk. Különleges igények vagy speciális körülmények? Kérje testreszabott árajánlatunkat!
Ajánlatkérés
Állítsa össze masszázs-
medencéjét!
Tovább